Szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink


Épületgépészeti tervezési - és kivitelezési feladatok a kapcsolódó villamossági, építőmesteri és szakipari munkákkal.

Referenciáink
Épületgépészet

Épületgépészet

Az épületgépészet feladata, hogy biztosítsa az épületben lakók számára a komfortérzetet, ivóvizet, a keletkező szennyvíz elvezetését, a megfelelő hőmérsékletet, a megfelelő minőségű és paraméterű levegőt, figyelembe véve az épület optimális energia felhasználását.

Az épületgépészet nagy általánosságban az épületeken belüli csőhálózatokkal azok szerelvényeivel és a hozzájuk kapcsolódó berendezésekkel foglalkozik.

Fűtés és hűtés kivitelezés:

Fűtés és hűtés kivitelezés:

Magyarországon a legelterjedtebb fűtési energiahordozó a földgáz. Lakótérbe csak az épület légterétől független üzemmódú gázkazán telepíthető. Ez azt jelenti, hogy a kazán a földgáz elégetéséhez a levegőt az épület légterétől függetlenül kívülről kapja, az égéstermék pedig egy légtömör hálózaton keresztül szintén a környezetbe jut.

Napjainkban újra egyre népszerűbbek a szilárd tüzelésű fűtési módok. Enne kiváltó oka a növekvő gázár, illetve a gázellátás bizonytalansága.

Víz- és csatornarendszer kivitelezés

Víz- és csatornarendszer kivitelezés

A közműves ivóvízellátást és szennyvíz elvezetést a hatályos jogszabályok szabályozzák részletesen. Ennek értelmében minden ingatlanhoz külön szennyvíz bekötővezetéket kell létesíteni. Ettől eltérni csak indokolt műszaki okból lehetséges. Szomszéd telken keresztül a bekötés csak egyéb, műszakilag és gazdaságilag elfogadható megoldási lehetőség hiányában, szolgalmi jog bejegyzést követően végezhető el.

Amennyiben ingatlanának bekötővezetéke nem a szennyvízelvezető törzshálózattal együtt épült ki, szaktervezői jogosultsággal rendelkező mérnökkel tervet kell készíttetnie a bekötésről, a tervet engedélyeztetésre be kell nyújtani. Ezután történhet meg a törzshálózatra való közműrákötés, melyet csak szakkivitelező végezhet el.

Kérdése van? Tudunk segíteni? Érdeklődjön nálunk..