Ismerjen meg minket!

Vállalkozásunkat 1996-ban, huszonévesen alapítottuk. Tulajdonosi összetétele azóta változatlan, a két alapító Lóth Attila és Doma Imre viszi a cég operatív vezetését is.

Milyen fontos eseményeket hozott számunkra 1996?

Hegedűs D Géza ötletére és rendezésében a Békési – Dés – Geszti szerző hármas megírják, és a Vígszínházban bemutatják a Dzsungel Könyvének hazai sikerdarabját.

Kína, Franciaország, Oroszország, az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok aláírja az atomrobbantások átfogó tilalmáról szóló egyezményt.

II. János Pál pápa levelében a katolikus vallással összeegyeztethetőnek írja Darwin evolúciós elméletét.

Bill Clintont választják (másodszor) az USA, és Borisz Jelcint az Orosz Föderáció elnökének.

Bemutatják a következő évben 9 Oszkárt nyerő Angol Beteg, és a Coen fivérek által írt, és rendezett Fargo c. filmeket.

A NASA bejelenti, hogy az ALH 84001 meteorit, mely a Marsról származik, primitív életformák nyomait tartalmazza.

A svéd Göran Kropp eléri a Mount Everest csúcsát egyedül, oxigén nélkül, miután kerékpárral tette meg az utat a hegyhez Svédországból.

A Deep Blue egy partiban legyőzi a sakknagymester Garri Kaszparovot.

Megszületik Dolly bárány a világ első klónozott emlőse.

Az Atlantai Olimpián aranyérmesek: Egerszegi Krisztina, Kőbán Rita, Kolonics Gyuri, Horváth Csaba, „Koko”, Czene Attila, Rózsa Norbert, és Kiss Balázs.

…és a két épületgépész alapító Lóth Attila és Doma Imre létrehozzuk közös vállalkozásunkat a Novoterm-96 Kft -t.

1996 előtt, néhány év alkalmazotti jogviszonyban végzett kivitelezés tapasztalatai után, saját alkalmazásban álló szerelői gárdával képzeltük el a hatékony építőipari kivitelezést. Láttuk, hogy szükségünk lesz egy saját telephelyre a nélkülözhetetlen géppark- és alapanyagok tárolásához, és az adminisztratív teendőink elvégzéséhez.

Első éveinkben az épületgépészet mellett „húzó tevékenységnek” bizonyultak a szerkezet- és épületlakatos kivitelezési munkáink is. Építettünk acélszerkezetű csarnokot, darupálya szerkezeteket, acélszerkezetű iskolai emeletráépítést, és számtalan egyéb lakatos gyártmányt is. Épületgépészként sokat kellett ehhez tanulnunk!

A kilencvenes évek végén és kétezres évek elején, közel tíz évig tevékenykedtünk a Fővárosi Állat- és Növénykert rekonstrukciós munkáin. Ezek során a szokásos szakmai kihívásokon túlmutató, probléma megoldási képességeinket is csiszolhattuk. A sokak által ismert kisebb és nagyobb műemlék épületek – sokszor speciális – gépészeti vagy acélszerkezeti elemeit építettük újjá. Szerelőinkkel együtt szerettük ezt a változatos, és kihívásokkal teli időszakot és munkakörnyezetet.

Az állatkertes projekteket követően, fokozatosan csatlakoztak csapatunkhoz építész kollégáink, akik szakmai tudásával és tapasztalatával kiegészülve már generál kivitelezési feladatok megoldására is képesnek bizonyultunk.

Közben óhatatlanul megkezdődött cégünknél a fiatalítás időszaka is, hiszen legrégibb szerelőinket, majd  kolléganőnket is „utolérte” a nyugdíjkor. Irodai- műszaki csapatunkhoz pedig fokozatosan csatlakoztak fiatal gépészeink. Közülük érett műszaki igazgatónkká Jurec Márton kollégánk.

Jelenlegi szervezeti struktúránk is elsősorban az épületgépészeti munkákra épül, de mára a forgalmunk számottevő (40-50%) részét adják a generálkivitelezések. Ebből a szempontból nem az utóbbi években népszerűnek mondható lakásépítési piacot szemeltük ki, sokkal inkább a speciális feladatokat kedveljük. Jónéhány egészségügyi intézményt alakítottunk át, építettünk újjá-, vagy fel, akár „zöldmezősen” is. A nagyobb gépészeti projektjeinket pedig rendszeresen kísérik építészeti- szakipari feladatok. A szokásos energetikai felújítások is – a gépészeti felújításokon túl – épületszerkezeti szigetelésekkel, nyílászárócserékkel kapcsolódnak tevékenységeinkhez.

Partnereink