Projekt neve

Baár-Madas Református Gimnázium sportcsarnok épületgépészeti kivitelezése

Projekt címe
1022 Budapest, Lorántffy Zsuzsanna utca 3.

Kivitelezés éve
2023.

Rövid leírás

A 2023-as évünk egyik legnagyobb projektjeként készítettük el a neves budai gimnázium sportcsarnokának épületgépészeti rendszerét.

 

Az ~1400 m2 alapterületű csarnoképületben a szabványosított röplabda, kosárlabda és kézilabda multifunkciós sportpálya mellett 700 fős lelátó, öltözők, vizesblokkok és kiszolgáló helyiségek (mint tanári, sportszer raktár, kazánház, stúdió, stb…) kaptak helyet.

Az épület fűtését és hűtését hőszivattyús rendszer biztosítja, melynek szíve a két, egyenkét 60 kW teljesítményű inverteres hőszivattyú a tetőn kapott helyet. Az előállított hőenergia a helyiségek szellőztetését biztosító 3700 m3/h-s Daikin légkezelőn keresztül, a helyiségeket fűtő padlófűtési rendszeren át, emellett a karzatot, folyosót és kiszolgáló helyiségeket klimatizáló 16 db fan-coil által, illetve a csarnokot fűtő-hűtő 12 db termoventilátor segítségével hasznosul.

A használati melegvizet 3 db 1000 literes, egyenként 18 kW fűtési teljesítményű elektromos vízmelegítő HMV tároló állítja elő.

Végeredményben a fenti rendszerek mellett kiépítettük a tűzivíz hálózatot is az 5 db kombinált tűzcsapszekrény stratégiai pontokon való elhelyezésével.

A tornacsarnok immáron használatra kész, hamarosan átadásra kerül a tanintézmény számára, hogy a diákok végre új és modern környezetben űzhessék szeretett sportjukat.

Partnereink