Projekt neve

Dél-pesti Centrumkórház, Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet – Szent László telephely, 21-es épület, műtőblokk rekonstrukciója

Projekt címe
1097 Budapest, Albert Flórián út 5-7.

Kivitelezés éve
2021-2022

Rövid leírás

Teljes belső felújítás 550m2-en. A régi válaszfalak bontásra kerültek, új szerkezeteket alakítottunk ki terveknek megfelelően. A műtők falai sugárvédelemmel készültek, hogy a jövőben röntgenkészülékek is használhatóak legyenek ezekben a helyiségekben.

A műtők és előkészítő, bemosakodó helyiségeiken túl új öltözőblokk is kialakításra került, ahol zsiliprendszerben lehet átöltözni és belépni a műtőblokkba, ahol minden ajtó automata.

A projekt része a két új műtőlámpa és a 2-2db új statív telepítése. Az elektromos hálózat cserére került, ahogy a hőközpont is. A tetőn szellőzőgépház lett kialakítva, ahol 2db új, 4500m3/h teljesítményű légkezelőgép látja el frisslevegővel a belső tisztateret.

Az öltözőblokkban radiátorok, a műtőblokkban falfűtés a hőleadó.

Minden berendezést az új épületfelügyeleti rendszer vezérel. A hűtési energiát egy két hűtőkörös, 100kW teljesítményű folyadékhűtő biztosítja, ami szintén a tetőn kapott helyet, egy új acél tartószerkezeten.

Új orvosi gáz, tűzjelző és IT hálózatot telepítettünk az épületrészben.

Partnereink