Projekt neve

Dél-pesti Centrumkórház, Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet – Szent István telephely, D épület, oxiológia felújítása

Projekt címe
1097 Budapest, Albert Flórián út 5-7.

Kivitelezés éve
2021-2022

Rövid leírás

Az épület felújítása során feladatunk volt a gépészeti és gépészeti automatikai rekonstrukció elvégzése. A tetőtéri és pincei szellőzőgépházat gépészetileg felújítottuk. A tetőtérben elhelyeztünk egy 6500 m3/h teljesítményű elszívó gépet és egy 1500 m3/h teljesítményű, keresztáramú hővisszanyerős szellőztető gépet.

A pincei elázott gépházat kitakarítottuk, és egy 7100 m3/h teljesítményű befúvó légkezelőt építettünk be. A tetőtéri elszívót és a pincei befúvót közvetítőközeges hővisszanyerős szivattyús körrel kötöttük össze.

Újra üzembe helyeztük a pincei folyadékhűtőt, és rákötöttünk a meglévő hőközpontra.

A kiszolgált terület a földszinten található, ahol az új oxiológiai és az azokat kiszolgáló egyéb helyiségek tisztatéri álmennyezében szereltük légcsatorna elosztóhálózatot.

A tisztatéri túlnyomásos és a kiegyenlített kiszolgáló helyiségek szabályzását, valamint az összes berendezés vezérlését egy újonnan telepített épületfelügyeleti rendszerre bíztuk.

Partnereink