Projekt neve

Nemzeti Színház – Nagy tó gépházának rekonstrukciója

Projekt címe
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1.

Kivitelezés éve
2021

Rövid leírás
A Nemzeti Színház hajótémájú látványtavának felújítása a Covid időszak közepén az első olyan projektünk volt, ahol szembesültünk az általános alapanyaghiány okozta szállítási nehézségekkel.

A legnagyobb feladat a két darab 2,5m átmérőjű acél homokszűrő tartály cseréje volt, melyeket egy ~8tonna tömegű betonfedél felemelése után lehetett teherzsámolyokkal a nyílás alá mozgatni, majd daruval kiemelni.

Ebben az időpontban már rendelkezésre kellett álljon az összes olyan berendezés, amely az egyébként 900x900mm-es lebúvó nyíláson nem fért volna le. A tényleges szerelések csak ezután kezdődhettek el – vagyis komoly időveszteséggel állhattunk neki a munkának.

A tartályok csonkozásához kellett módosítani a D225-D250-D315mm méretű PVC csővezetékeket.

Cserére került két darab forgató szivattyú is, az erősáramú kapcsoló- illetve a gyengeáramú automatika szekrény, valamint a teljesség igénye nélkül: vegyszertartályok, kármentőedények, fűtési szivattyú, tartószerkezetek, szerelvények.

Elhárítottuk a korábbi elkorródálódott tartályok okozta homokszennyeződéseket mind a befúvó hálózatból, mind az olyan részegységekből, mint példáúl a távfűtő rendszerbe szerelt hőcserélők.

Partnereink